Μέχρι το τέλος του μήνα η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου

Άνοιγμα της εφαρμογής για επίδομα θέρμανσης το πιθανότερο έως το τέλος Νοεμβρίου, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ και στον Γ. Αυτιά.

Read more

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Ένα νέο Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών, έχει σχεδιάσει και θα προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ
Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου

Read more

Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας για φέτος

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των νέων τελών κυκλοφορίας βρίσκονται περίπου 5.500.000 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καθώς στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει να μην προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές στα τέλη που καταβλήθηκαν πέρυσι.

Read more

Ενεργοποιείται για ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι Πέμπτη 24 Mαρτίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.

Read more

Αυτά είναι τα 20 πιο εξαγώγιμα είδη της Ελλάδας για το 2015

Στα πιο εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας το 2015 αναφέρεται ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται τα ορυκτέλαια πετρελαίου, τα φάρμακα και το αλουμίνιο, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί το παρθένο ελαιόλαδο το οποίο έχει ανεβεί αρκετές θέσεις από πέρυσι. Ανοδική τάση εμφανίζει και η κατηγορία «smart phones ή μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών» που βρίσκονται στην 8η θέση. Ακολουθεί ο πίνακας με τα 20 προϊόντα που εξήγαγε περισσότερο η χώρα μας το 2015.

Read more

Ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω καταθετικών λογαριασμών γίνονται από κινητά

Αλματώδη αύξηση γνωρίζουν διεθνώς οι καταθετικοί λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί και κινούνται μέσω των κινητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονται στο World Mobile Congress, που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη.

Read more

Έως 10 δόσεις η πληρωμή των εκκαθαριστικών του 2016

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Read more

Τι αλλάζει με τον φόρο στο κρασί

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επιβάλλεται στο κρασί από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι απαιτητός και κατά συνέπεια και μόνο για τη μεταβατική περίοδο της πρώτης εφαρμογής της επιβολής ΕΦΚ θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπόχρεους η δήλωση αποθεμάτων μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2016, ενώ η Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μαζί με τη δήλωση μικρού οινοπαραγωγού προκειμένου να βεβαιωθούν και να εισπραχθούν οι αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμη και χωρίς την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σε κάθε περίπτωση, στη συνέχεια οι υπόχρεοι θα πρέπει να προβούν σε συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Read more
  • 1
  • 2